Geležis yra žmogaus organizmui būtinas mineralas, palaikantis sveiką kraujo sudėtį ir stiprinantis raumenis. Kadangi žmogaus organizmas pats negamina geležies, turime pasirūpinti, kad pakankamai geležies būtų mūsų kasdieniame maiste. Kai organizmas jaučia geležies trūkumą, gali išsivystyti būsena, vadinama anemija, sukelianti nuovargio ir silpnumo pojūtį bei padaranti organizmą pažeidžiamą kitoms ligoms.

Kokį vaidmenį atlieka geležis mūsų organizme?

Geležis yra itin svarbi kraujo ląstelių gamyboje. Šis mineralas dalyvauja deguonį transportuojančių baltymų – hemoglobino ir mioglobino gamyboje.

Geležies trūkumas yra vienas iš labiausiai paplitusių maisto sutrikimų. Apie 80% pasaulio gyventojų tam tikru laipsniu kenčia nuo geležies deficito, o maždaug trečdalis žmonių kenčia nuo geležies trūkumo sukeltos anemijos.

Maistiniai geležies šaltiniai

Kai kalbame apie natūralius geležies šaltinius, pirmiausia į galvą ateina jautiena. Tačiau, nors raudona mėsa neginčytinai yra vienas iš populiariausių geležies šaltinių, galima rasti ir geresnių.

Produktai, kuriuose gausu geležies:

Moliuskai

Dribsniai (pilno grūdo arba praturtinti vitaminais)

Austrės

Sojos pupelės

Moliūgų sėklos

Mėsa (širdis, kepenys, inkstai)

Baltosios pupelės

Lęšiai

Juodasis salyklas

Špinatai

Krevetės

Juodasis šokoladas (kakava)

Lapinis runkelis

Tofu

Spirulina

Spirulina – geriausias natūralus geležies šaltinis

Melsvai žalias dumblis yra nuostabus natūralus biologiškai prieinamos geležies šaltinis. Įdomu tai, kad Havajų salų Spirulina pranoksta ne tik kitus maisto produktus, bet ir klasikinę Spiruliną maistingų medžiagų, tarp jų ir geležies, kiekiu. Havajų salų Spirulinos sudėtyje yra 3900% daugiau geležies nei špinatuose. O viename arbatos šaukštelyje Havajų salų Spirulina yra net 7 mg geležies – daugiau nei ½ puodelio virtų sojų pupelių, 30 g moliūgų sėklų, ½ puodelio virtų špinatų ir 100 g lęšių. Moksliniai tyrimai rodo, kad Spirulina padeda pagerinti kraujo sudėtį, apsaugo kepenis ir inkstus bei padeda išvengti anemijos.

Havajų salų Spirulina padeda užtikrinti, kad žmogaus organizmas kasdien gautų būtiną geležies kiekį. Šis unikalus mikrodumblis auginamas ir kultivuojamas Havajų salyno Kona pakrantėje, biologinės apsaugos zonoje. Havajų salų Spirulina yra natūrali, 100% augalinės kilmės, be genetiškai modifikuotų priedų. Pasižyminti įspūdingu geležies kiekiu, šimtais naudingiausių mineralinių medžiagų, vitaminų,  antioksidantų ir baltymų, Spirulina yra vienas iš vertingiausių produktų pasaulyje!