RECEPTAI
ŽALIA JAUNYSTĖ
didelė sauja špinatų
1 nuluptas ir supjaustytas obuolys
Apelsinų sultys (pagal skonį)
1 a. š. spirulinos miltelių (6–12 tab.)
Migdolų riešutai (15–20 vnt., išmirkyti 30 min.)
Bananas arba avokadas (1–2 vnt.)
Ledas
Sumaišykite visus ingredientus plaktuve, supilkite į stiklines. Galima papuošti mėtos lapeliais ir agurko griežinėliais.
Natūralūs maistiniai dažai
Raudoni maistiniai dažai iš burokėlių
Ingredientai:
- 2 švieži burokėliai
- 1 puodelis vandens
Gaminimas:
Nuplaukite, išvalykite burokėlius ir supjaustykite gabaliukais. Gabaliukus sudėkite į blenderį ir sumalkite į tyrelę. Puode tyrelę sumaišykite su vandeniu ir palaukite kol užvirs, leiskite lengvai virti apie 40 minučių, kartais pamaišykite. Nusunkite masę per sietelį ar marlę. Gautą skystį galite naudoti vietoj vandens ar pieno Jūsų pasirinktame glaisto ar kitame recepte.
Žali maistiniai dažai iš špinatų
Ingredientai:
- 600 g. šviežių špinatų
- ½ puodelio vandens
Gaminimas:
Sumalkite šviežius špinatus iki tyrelės. Nusunkite masę per sietelį ar marlę. Gautą skystį galite naudoti vietoj vandens ar pieno jūsų pasirinktame recepte.
Burokėlių, špinatų skoniui sušvelninti įdėkite vanilės arba migdolų ekstrakto.
Taip pat žaliai spalvai išgauti galite naudoti Spirulinos, o geltonai – ciberžolės miltelius. Tiesiog suberkite juos į glaistą, didinkite miltelių kiekį tol, kol išgauste norimą spalvą.
Paprasto glaisto receptas
Ingredientai:
- 250 g. cukraus pudros
- 50 g. minkšto sviesto
- ¼ a. š. vanilės ekstrakto
- 2-3 v. š. skysčio (pieno, vandens, špinatų ar burokėlių dažomojo skysčio, kurį pasigaminome)
Gaminimas:
Sumaišykite cukraus pudrą ir sviestą. Sudėkite vanilės ekstraktą. Maišydami tolygiai pilkite po 1 šaukštą skysčio, maišykite kol konsistencija ir spalva bus tolygi.
Šį glaistą galite tepti ant visų savo mėgstamų kepinių!
SUPER MAISTAS: salotos su Spirulina
Padažui:
Spirulinos milteliai: ½ a. š.
Alyvuogių aliejus: 2 v. š.
Medus: 2 a. š.
Obuolių actas arba citrinų sultys: 3 v. š.
Druska: ¼ a. š.
Salotoms:
Lapinis kale kopūstas: 250 g.
Vidutinė cukinija
½ granato sėklų
½ sunokusio avokado
Kynva (bolivinės balandos) kruopos: 100 g.
Grybų sultinys: 250 ml
Pistacijos: 2 v. š.
Gaminimas:
Kynvos kruopas išvirkite grybų sultinyje.
Atskirame indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
Į padažą sudėkite supjaustytus kale kopūstus ir gerai sugrumdykite. Sudekite šiaudeliais supjaustytą cukiniją ir išvirtas Kynvos kruopas.
Viską išmaišykite ir sudėkite į serviravimo indą, apiberkite granatų sėklomis ir pistacijomis, ant viršaus uždėkite gabalėliais supjaustytą avokadą.
P.S. Vietoj grybų sultinio galite naudoti bet kurį mėgstamą, o Kynva kruopas pekeisti kitomis, pavyzdžiui, kuskuso kruopomis.
Kramtykite lėtai ir sąmoningai! Skanaus!
Energetiniai batonėliai su spirulina
Kanapių sėklos: 2 v. š.
Datulės (be kauliukų): 175 g.
Vanduo: 60 ml
Kokosų aliejus: 3 v. š.
Nesaldintos kokosų drožlės: 100 g.
Spirulina milteliai: 1,5 v. š.
Kakavos milteliai: 65 g
Druskos: žiupsnis (pasirinkinai)
Gaminimo eiga labai paprasta, o valgant norisi pirštus apsilaižyti. Batonėliai gaunasi tokie skanūs, kad net sunku patikėti, jog jie – itin sveiki.
Visus ingredientus reikia sudėti į blenderį ir malti tol, kol masė bus vientisa. Tada masę dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą/indelį ir išlyginkite paviršių. Galiausiai – įdėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms arba į šaldiklį bent 10-čiai minučių. Išėmus iš indelio, supjaustykite norimomis formomis ir skanaukite!
Mango
Mangai: 4 (be kauliukų)
Švieži špinatai: 1–2 puodeliai
Spirulinos milteliai: ½–1 a. š. arba 6–12 tab.
Vanduo arba ledas: pagal skonį
Įpilkite į plaktuvą vandens ar ledo ir sudėkite visus kitus ingredientus bei suplakite iki vientisos masės.
Mėtinis antitoksinas
Mėtų lapeliai: 4-5 lapeliai
Agurkas: ½
Kopūsto lapai (bet koks): 2 dideli
Šaldytos uogos: ½ puodelio
Kivi (nulupti): 1-2 vnt.
Citrina (sultys): 1
Spirulina: ½-1 arb. š. miltelių (6-12 tab.)
Sudėkite pirmuosius 3 ingredientus ir Spiruliną į plaktuvą. Įpilkite truputi vandens ir susmulkinkite iki vientisos masės. Idėkite vaisius ir dar kartą suplakite iki norimos konsistencijos.
Skanus smuzi su Chlorella
Bananas: 1
Braškės: 200 g
Augalinis pienas: 200-300 ml
Chlorella: 1 arb. š.
Medus (neprivaloma): 1 arb. š.
Sudėkite viską į plaktuvą, įpilkite vandens pagal skonį ir viską gerai suplakite iki vientisos masės. Ant viršaus galima pabarstyti Chia seklų.
Mėtinė mėlynė
Mėtų lapeliai: 4–5 lapeliai
Mėlynės: ½ puodelio
Šaldytos braškės (didelės): 5 vnt.
Razinos: 2 valg. š.
Spirulina: ½-1 arb. š. miltelių (5–10 tab.)
Sudėkite viską į plaktuvą, įpilkite vandens pagal skonį ir viską gerai suplakite. Papuoškite mėtos lapeliu.
Energijos užtaisas visai dienai
Migdolų pienas: 250-500
Kerobo milteliai: 1 valg.š k
Spirulina milteliai: ½-1 arb.š.
Keletą datulių (be kauliukų)
Chia sėklos: 2 valg.š.
Daigintų grikių: 1-2 valg.š
Migdolų pieną supilti į plaktuvą, įberti kerobo miltelius, Spirulinos, keletą datulių ir viską suplakti. Tada išpilti į dubenėlį, pabarstyti chia seklų, išmaišyti ir palikti 5 minutėms kol išbrinks, tada pabarstyti kerobo miltelius ir daigintus grikius. Skoniui pagerinti galima įdėti kokių nors uogų.
Paprastasis žaliasis smuzi
Kriaušė: 1 vnt.
Bananas: 1 vnt.
Špinatai: 1 sauja
Vanduo arba migdolų pienas: 0,5 l
Spirulina: ½-1 arb. š. miltelių (5-10 tab.)