Sakoma, kad esame tai, ką valgome. Tačiau pripažinkime – kartais beveik visi mes mėgstame pasilepinti greitu maistu, pusfabrikačiais ar riebiais užkandžiais. O kiek dar kenksmingų medžiagų patenka į mūsų organizmą dėl įprastų produktų sudėtyje esančių konservantų, dirbtinių aromatizatorių ir dažiklių, herbicidų, genetiškai modifikuotų ingredientų ir t.t.! Todėl šiuolaikiniam žmogui yra itin svarbu bent kelis kartus per metus atlikti organizmo detoksikaciją. Kaip ji vyksta? Detoksikacijos procesas skirstomas į dvi stadijas:

  • Įprastai toksinus neutralizuoja kepenyse vykstančios cheminės reakcijos, o virškinimo traktas ir inkstai juos pašalina iš organizmo.
  • Likusius toksinus kepenys bando paversti tirpiais vandenyje, kad šie galėtų būti pašalinti kartu su šlapimu ar prakaituojant.

Susidoroti su toksinais kepenims padeda enzimai. Tačiau norint, kad enzimai užtikrintų tinkamą toksinų neutralizavimą, organizmui būtina gauti įvairių vitaminų ir mikroelementų, tokių kaip vitaminas B, vitaminas C, selenas, magnis, siera bei amino rūgštys. Taigi, mūsų organizmas turi gauti gausų kiekį naudingų medžiagų, o tam itin svarbu kruopščiai parinkti maistą, kuris aprūpintų organizmą visomis šiomis medžiagomis. Čia į pagalbą ateina supermaistas – mikrodumbliai Spirulina ir Chlorella. Šių mikrodumblių sudėtyje gausu naudingų medžiagų, mineralų ir vitaminų, reikalingų toksinų neutralizavimui. Chlorelloje itin gausu chlorofilo, kuris pasižymi savybe pritraukti sunkiuosius metalus bei pesticidus ir juos pašalinti iš organizmo, tokiu būdu sustiprinant ir pagreitinant detoksikaciją. Spirulina papildo Chlorellos darbą suteikdama visas medžiagas, reikalingas kepenims neutralizuojant toksinus. Taip pat, Spirulina padeda paskirstyti naudingąsias medžiagas po visą organizmą, kompensuojant toksinų padarytą žalą. Svarbu paminėti, kad intensyvios organizmo detosikacijos metu patariama riboti ar atsisakyti sunkiai virškinamo maisto, pavyzdžiui mėsos. O Spirulina garsėja itin dideliu baltymų kiekiu, todėl ji užpildo detoksikacijos metu iš mitybos eliminuojamų produktų trūkumą.

Detoksikacijos procese Spirulina ir Chlorella sudaro puikų duetą, atskleisdamos savo geriausias savybes ir papildant viena kitą. Todėl šių mikrodumblių vartojimą galima, ir net patariama derinti norint atlikti organizmo detoksikaciją. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad pradėti organizmo detoksikaciją reikėtų nuo mažesnių Spirulinios ir Chlorellos kiekių. Nors organizmo detoksikacija apskritai nėra malonus procesas, tačiau svarbu stebėti kaip organizmas reaguoja į dumblius, ir jei nepastebite papildomų padarinių, palaipsniui didinti Spirulinos ir Chlorellos kiekius neviršijant rekomenduojamos paros normos.

Detoksikuojant organizmą patartina rinktis lengvai virškinamus, natūralius ir naudingų medžiagų turinčius produktus, todėl detoksikacijos metu patogu ruošti kokteilius su Spirulina ir Chlorella. Štai vienas paprastas, tačiau itin veiksmingas detoksikuojančio kokteilio receptas:

1 arbatinis šaukštas Spirulinos

1 arbatinis šaukštas Chlorellos

2 agurkai

2 salierų stiebai

2 citrinos (nuluptos)

1 stiklinė įvairių žalumynų (špinatų, lapinių kopūstų, kiaulpienių, petražolių ir pan.)

1 stiklinė vandens.

Viską sudėkite į kokteilių pakinklį ir gerai išplakite. Šis sodriai žalios spalvos kokteilis yra labai gaivus ir lengvas – būtent tai puikiai tinka organizmui detoksikacijos metu.

Taip pat galima pasitelkti ir paprastesnį, tačiau taip pat veiksmingą būdą vartoti Spiruliną ir Chlorellą detoksikacijos metu – maišyti Spirulinos ir Chlorellos miltelius su greipfrutų sultimis. Šiose sultyse daug vitamino C, kuris taip pat prisideda prie organizmo detoksikacijos.

 

Taip pat skaitykite ką apie Spiruliną sako mokslininkai?