Raudoni maistiniai dažai iš burokėlių
Ingredientai:
- 2 švieži burokėliai
- 1 puodelis vandens
Gaminimas:
Nuplaukite, išvalykite burokėlius ir supjaustykite gabaliukais. Gabaliukus sudėkite į blenderį ir sumalkite į tyrelę. Puode tyrelę sumaišykite su vandeniu ir palaukite kol užvirs, leiskite lengvai virti apie 40 minučių, kartais pamaišykite. Nusunkite masę per sietelį ar marlę. Gautą skystį galite naudoti vietoj vandens ar pieno Jūsų pasirinktame glaisto ar kitame recepte.
Žali maistiniai dažai iš špinatų
Ingredientai:
- 600 g. šviežių špinatų
- ½ puodelio vandens
Gaminimas:
Sumalkite šviežius špinatus iki tyrelės. Nusunkite masę per sietelį ar marlę. Gautą skystį galite naudoti vietoj vandens ar pieno jūsų pasirinktame recepte.
Burokėlių, špinatų skoniui sušvelninti įdėkite vanilės arba migdolų ekstrakto.
Taip pat žaliai spalvai išgauti galite naudoti Spirulinos, o geltonai – ciberžolės miltelius. Tiesiog suberkite juos į glaistą, didinkite miltelių kiekį tol, kol išgauste norimą spalvą.
Paprasto glaisto receptas
Ingredientai:
- 250 g. cukraus pudros
- 50 g. minkšto sviesto
- ¼ a. š. vanilės ekstrakto
- 2-3 v. š. skysčio (pieno, vandens, špinatų ar burokėlių dažomojo skysčio, kurį pasigaminome)
Gaminimas:
Sumaišykite cukraus pudrą ir sviestą. Sudėkite vanilės ekstraktą. Maišydami tolygiai pilkite po 1 šaukštą skysčio, maišykite kol konsistencija ir spalva bus tolygi.
Šį glaistą galite tepti ant visų savo mėgstamų kepinių!