CHLORELLA IR SPIRULINA SKIRTUMAI

MAISTINIŲ SAVYBIŲ PANAŠUMAI
Šie du dumbliai yra labai panašūs, tačiau priskiriami skirtingoms mikrodumblių klasėms. Spirulina – daugialąstė spiralinė cianobakterija, kuri už Chlorella ląstelę yra šimtą kartų didesnė bei neturinti branduolio. Chlorella – branduolį turintis, sferinis vienaląstis mikroorganzimas. Šie du dumbliai skiriasi ir savo augimo vieta – Chlorella auga gėluose vandenyse, Spirulina – didelio šarmingumo vandenyje.

MAISTINIŲ SAVYBIŲ SKIRTUMAI
Šie dumbliai savo maistinėmis savybėmis yra labai panašūs. Spirulina savo sudėtyje turi kiek daugiau baltymų ir geležies, daugiau cinko, kalio ir kalcio bei sočiųjų riebalų rūgščių. Šis maistas turi daug vitamino B, C, D ir E bei fikocianino. Chloreloje taip pat kiek mažiau baltymų, bet daugiau vitamino K bei antioksidantų. Spirulinoje daugiau beta karotino, tačiau Chloreloje du kartus daugiau chlorofilo.
