CHLORELLA IR SPIRULINA SKIRTUMAI

MAISTINIŲ SAVYBIŲ PANAŠUMAI

Šie du dumbliai yra labai panašūs, tačiau priskiriami skirtingoms mikrodumblių klasėms. Spirulina – daugialąstė spiralinė cianobakterija, kuri už Chlorella ląstelę yra šimtą kartų didesnė bei neturinti branduolio. Chlorella – branduolį turintis, sferinis vienaląstis mikroorganzimas. Šie du dumbliai skiriasi ir savo augimo vieta – Chlorella auga gėluose vandenyse, Spirulina – didelio šarmingumo vandenyje.

MAISTINIŲ SAVYBIŲ SKIRTUMAI

Šie dumbliai savo maistinėmis savybėmis yra labai panašūs. Spirulina savo sudėtyje turi kiek daugiau baltymų ir geležies, daugiau cinko, kalio ir kalcio bei sočiųjų riebalų rūgščių. Šis maistas turi daug vitamino B, C, D ir E bei fikocianino. Chloreloje taip pat kiek mažiau baltymų, bet daugiau vitamino K bei antioksidantų. Spirulinoje daugiau beta karotino, tačiau Chloreloje du kartus daugiau chlorofilo.

CHLORELLA AR SPIRULINA?

Jei vis vien negalite apsispręsti kuris, tokiu atveju, patariame vartoti šiuos du dumblius kartu. Tam yra net keletas būdų – galite gerti šiuos du produktus pakaitomis, galite gerti abu vienu metu ir stebėti pokyčius bei savo savijautą. Tačiau net neabejojame, kad dėl turtingos sudėties abu dumbliai, tiek vartojami kartu, tiek ir atskirai, suteiks Jums sveikesnį, energingesnį bei pozityvesnį gyvenimą!

 

 

Taip pat skaitykite apie SPIRULINA ir CHLORELLA